Den unika Dual Heating-tekniken från BERTSCHAT®

Upplagt av Bert Bertschat den

BERTSCHAT® är känt för sin produkt- och teknikutveckling. 2021 lanserades Dual Heating-tekniken. För dem som ännu inte känner till denna teknik: maximal uppvärmningsyta på så mycket tyg som möjligt. Vilket betyder att hela ytan verkligen värms upp.

Denna teknik uppmärksammades ganska snart och ett nederländskt tv-program från RTL gjorde ett reportage, se inslaget här:

Uppkomsten av Dual Heating-tekniken

Medarbetare på BERTSCHAT® är mycket delaktiga i alla aspekter av affärsverksamheten och produktutvecklingen, från kundtjänstrådgivare till produktutvecklare. Dual Heating-tekniken kommer från en kundförfrågan, denna kund lider av en allvarlig form av Raynauds fenomen. Detta är ett fenomen som innebär att fingrar och/eller tår vitnar och domnar. På några minuter kan känseln i fingrarna och/eller tårna försvinner. En utlösande faktor för Raynauds fenomen är kalla omgivningstemperaturer, som leder till att symtomen uppträder tidigare.

Av den anledningen finns det ett behov av en optimal uppvärmningsyta. En kundtjänstrådgivare från BERTSCHAT® skrev ner denna rekommendation direkt och diskuterade den med servicechefen. Under månadsmötet, som hölls senare under månaden, diskuterades detta förslag med produktutvecklarna och de började genast arbeta med det.

Resultatet? Följande vintersäsong (2021) lanserades den första Dual Heating-kollektionen. Uppvärmda handskar som verkligen värmer hela handen är ett faktum. Maximal uppvärmningsyta är en lösning för många, inklusive vintersportentusiaster. En stor framgång, vilket ledde till att denna teknik integrerades i fler och fler produkter. Ett år senare (2022) följde uppvärmd väst, -bodywarmers och -jackor. Som verkligen förser hela överkroppen med värme. Perfekt för person som åker på expeditioner till extremt kalla områden, vintersportentusiaster, vandrare och cyklister.

Men hur länge kan Dual Heating-produkterna värma?

Det är en av de vanligaste frågorna. Ju varmare och större yta, desto mer energi krävs. Högre värmeeffekt innebär kortare värmetid. Det kan jämföras med en bil på motorvägen: ju högre hastighet, desto mer bränsle behövs. Denna process har dock också utvärderats för att säkerställa bästa möjliga kundupplevelse. Till följd av detta har ännu mer kraftfulla batterier tagits fram, till exempel 3 800 mAh. Detta batteri är därmed det mest kraftfulla som är möjligt: men i takt med att kapaciteten ökar, ökar även storleken. Batterierna måste alltid vara bekväma att bära. För rätt batteripaket, kan du ställa dig frågan: Hur länge vill jag värma? Utifrån detta kan vi ge dig de bästa råden. Tag gärna kontakt med en av våra experter om du har frågor.

Nyare inlägg →