Hur Formel 1-världsmästaren Max Verstappen håller huvudet (och kroppen) kallt.

Upplagt av Bert Bertschat den

Många F1-fans har säkert sett tävlingarna i varma länder. Med höga omgivnings- och asfaltstemperaturer som kan nå upp till 60 grader kan förarna dra nytta av ordentlig kylning. Under dessa omständigheter passar Phase Change Material perfekt, eftersom det håller kroppen vid en konstant temperatur och förhindrar att du överhettas.

Vad är fasändringsmaterial?
Fasändringsmaterial (PCM) är en typ av termiskt batteri. Värmeabsorption från omgivningen (kroppstemperatur) smälter PCM-materialet och kyler omgivningen (kroppen). När temperaturen sjunker stelnar materialet igen genom att avge värme till omgivningen. Dessa cykler varar från några timmar till en arbetsdag, beroende på omgivningstemperaturen och vilken typ av element som väljs.

©JoostNederpelt: Max Verstappen iförd kylväst vid Frankrikes Grand Prix - Circuit Paul Ricard
Extremt bekväm och effektiv
Det förbättrade kylelementet är indelat i 8 fack, vilket gör den nya designen mycket bekväm att bära. Detta gör att du kan utföra många olika uppgifter samtidigt som du bär kylvästen. Oavsett om du arbetar som mekaniker i höga temperaturer, som målare i solen, som (framtida) Formel 1-förare på en varm bana eller lätt påverkas av temperaturväxlingar, är PCM-västen perfekt för alla ändamål.

Olika kylningselement:
BERTSCHAT® har valt att erbjuda tre olika kylelement med kylvästen, så att det finns ett lämpligt val för alla ändamål.
  • C15: Dessa element ger konstant kylning upp till 15 grader. Kroppstemperaturen ligger normalt mellan 36,5°C och 37,5°C. De här elementen ger alltså en rejäl nedkylning på nästan 20 grader och känns kallast. Men det innebär också att de "tinar" snabbast. Kylningstiden är 2 till 4 timmar och är idealisk för fabriksarbetare som arbetar i höga temperaturer. Under en paus kan elementen enkelt och snabbt återaktiveras genom att placera dem i kylskåp eller frys under en kort tid.
  • C24: Dessa element är de mest valda, eftersom de har en behaglig kyltemperatur på 24 grader. De är idealiska för vardagsbruk som cykling, vandring och motorcykling. Dessa element har en längre kyltid, cirka 2 till 6 timmar.
  • C28: Vill du kunna svalka dig en hel dag på en laddning? Då rekommenderar vi C28. Med en kyltemperatur på cirka 28 grader ger den en lätt nedkylning och är idealisk för längre (arbets)skift.
Kylningstemperaturen beror alltid på omgivningstemperaturen. Om du arbetar i direkt solljus med högre temperaturer kommer du att ha en kortare kyltid än om du arbetar i skuggan. Elementen kan dock snabbt återaktiveras genom att placera dem i en frys eller ett kylskåp. På så sätt kan de användas om och om igen.

← Äldre inlägg